Billeder januar 2012

De første billeder i 2012…
Løgvæksterne er meget længere fremme i år end sidste år.

I efteråret havde jeg fået nogle løg af typen  “Paperwhite Ziva”, som jeg ikke viste meget om.
De blomster nu (!) men jeg tror næppe de kan klare flere minus grader?

Forøvrigt et forsinket “God Jul og Godt Nytår” her fra :-)

Tags: , , , , , , ,

11 svar til “Billeder januar 2012”

 1. Kirsten Miran siger:

  Hej Jesper
  Super dejlige billeder af dine forskellige planter og blomster.
  Håber, at der ikke kommer for streng frost uden sne.
  Tak for kigget og godt nytår.
  De bedste hilsener
  Kirsten

 2. Zep siger:

  Og God jul og Godt nytår til dig i kolonihaven, Jesper! Dejligt med nyt derfra – det har været hyggeligt at følge lidt med sidste år. Vil godt anbefale flere at tage din idé til sig om at forære overflod af afskårne blomster væk i år… En smuk gestus!

  Skønne billeder at lægge ud med i år! Jeg er særligt “forelsket” i det med Oliven og det med Julerosen i potten… Ziva ser vel nok yndig ud. Jeg kender den ikke.

  Ha’ en fortsat god dag!

  • Jesper siger:

   Tak Zep
   Jeg kan love dig for der bliver givet endnu flere blomster væk i 2012….jeg har i hvert fald købt nok Dahlia frø ind til det :-)

 3. Nette siger:

  Ja, det er helt mærkeligt vejr. Der er også ting og sager på vej op af mine bede, men jeg satser på, at de kan klare frost og rusk. Det er trods alt forårsløgvækster de fleste af dem.

  Rigtigt godt nytår til dig.

 4. TANTE GRØN siger:

  Kære Jesper,

  hvor dejligt med et livstegn fra dig her på din skønne blog.
  Håber du er kommet rigtig godt ind i det nye år. Det er din have ihvertfald, kan jeg se. Hvor er det nogle smukke og optimistiske billeder, du forkæler ovres grådige havetosseøjne med.

  Jesper, jeg tror at “Paperwhite Ziva” måske er en juletazet. Du ved, den type tazet som man driver inde, og får i blomst til jul. Jeg kan forestille mig, hvor himmelsk den dufter. Hvis det er en juletazet tåler den ikke frost overhovedet, men som vejrudsigten ser ud nu, får du heldigvis lov til at kunne fortsætte med at nyde det pragtfulde papirhvide syn Jeg elsker tazetter. De er så graciøse og fine. Og duften …………….aaaaahhhhhhhh<3 <3

  Skal vi ikke bare aflyse vinteren iår og så gå direkte til foråret?:o) Idag er dagen allerede tiltaget med 11 minutter, hvilket jeg synes er helt helt fantastisk. Lysmanglen er bestemt ikke min gode ven på denne årstid.

  Heroppe er vi ved at forberede os på endnu en storm med vindstød af orkanstyrke. Alt det løse i haven ER samlet ind i garagen og nu krydser jeg fingrer for, at det ikke bliver alt for voldsomt. Nattesøvn bliver det ikke til, i sådan et vejr. Det ved jeg af erfaring.

  Håber vi ses i her i det nye år, Jesper.

  Håber du får et lykkeligt, lyst og blomstrende 2012.

  Stormende knus

  • Jesper siger:

   Hej Tante
   Jeg tror måske du er inde på noget af det rigtige med hensyn til den “Ziva”…Jeg kan ikke helt hitte ud af dem med de forskellige hardness zoner i USA og Enghland.
   De kan godt tåle lidt frost ser det ud til lige nu og hvis de overlever til næste år skal jeg nok skrive om det.
   Har plukket et par stykker ind og jeg skal lige love for der er duft/lugt for alle pengene! :-)

   Håber hele jeres smukke og flotte have stadig er der og ikke er blæst helt væk i stormen.
   Jeg var så heldig at få en bette bog i julegave hvor der var et afsnit om nettop jeres have… jeg blev bestemt ikke skuffet. Nu VIL jeg se den til sommer !! :-D

   Også et godt nytår til jer !

 5. Hanne i haven siger:

  Hvor er det skønt at se det hele pible op allerede nu. Og det er jo seje små størrelser de forårsløg, så de skal såmænd også nok klare lidt frost og sne, hvis det skulle komme.
  Jeg tror også dine paperwhites er tazzetter. De dufter skønt.
  Også rigtigt godt nyt haveår til dig :-)

 6. Inga siger:

  Kære Jesper.
  Hvor var det skønt at se dig tilbage på bloggen igen. Så skulle der jo ikke ret meget til at lokke dig. Jeg har bestemt heller ikke været for flittig til at kommentere, men Claus siger jo, det ikke er nogen undskyldning, at jeg ikke har have mere. Måske vi to skal holde hinanden lidt op på, at vi kommenterer lidt mere i 2012? I hvert fald håber jeg, vi mødes i Risskov til forår eller sommer. Det kunne være hyggeligt.
  Kærlig hilsen fra Inga

 7. Linda siger:

  Å så herlige spirer:) Ja vinteren i år er langt mildere enn i fjor, og for en hagesjel gjør det godt. For rosene også kanskje:) Men barna savner snøen… ja ja, vi kan ikke være alle til lags… Godt nytt år til deg:)

 8. Claus Dalby siger:

  Kære Jesper – hvor er det dejligt, at du er dukket frem igen ligesom spirerne. Lad os ses på vores faste mødested!!!

Skriv en kommentar