Zinkbakker og prikling af Dahlia

Mine 47 såede Dahlia trængte til at blive priklet om.
Jeg elsker rødlerspotter, så de kom i nogle 7 cm potter.
Plastik har ingen adgang i mit orangeri :-)
Har aldrig prøvet at så Dahlia før og kender hellere ikke noget der har.
Så det “projekt” er jeg spændt på….

Jeg har fået fremstillet nogle bakker fra Zinkbakken, som jeg kan buge til hylder i orangeriet.
Hyldeknægtene har jeg købt i Harald Nyborg.
Hylderne giver noget mere plads til alle mine små planter.

Tags: , ,

16 svar til “Zinkbakker og prikling af Dahlia”

 1. Jette Friis siger:

  Uuha!! Respekt! Respekt!

  Respekt fordi du sår dine egne dahlia og fordi du ikke vil ha’ plastic indenfor!! Det sidste vil jeg nu nok finde svært, men der er jo også de udmærkede “tørve”potter som jeg også kan se du bruger. Fidusen ved dem er jo at det hele kan plantes ud, uden at røde ved rodderne… jeg mener rode ved rødderne!! ;o) Jeg laver også avispapirspotter med en potmaker, men de er små og det tager tid.

  Så er det også nogle rigtig flotte zinkbakker du har fået lavet, det kan da helt klart give en masse plads. Det bliver spændende at følge udviklingen af dine dahlia. :o)

  • Jesper siger:

   Hej Jette

   Ja det bliver spændene med de Dahlia og især om de når at danne knolde..
   Andre år har jeg også lavet rigtig mange avispotter med min Potmaker…men ikke i år.
   Faktisk har jeg ikke brugt tørvepotter, men kun dem der var “indbygget” som bakke i mit victorianske-mini-drivhus.
   ….og så har jeg en tilståelse…Jeg har plastik potter, spande og “krukker”… over i min genbo’s drivhus…Men sig det ikke til nogen :-)

 2. JOC siger:

  Der ser godt ud, er sikker på du nok skal få et meget godt resultat. Jeg kan huske jeg såede nogle dahlia det allerførste år jeg var blevet haveejer. Jeg var dengang ikke så erfaren, men det lykkedes mig at få en håndfuld gode planter ud af det, de blomstrede meget flot i efteråret. Dengang var jeg desværre ikke klar over at de skulle tages ind om vinteren, så næste år var de væk pånær en enkelt, som jeg dog heller ikke har mere. Jeg har faktisk selv gået og kigget lidt efter dahliafrø, for hvis de ikke er frøkonstante er det som en overraskelse og man går og er nysgerrig omkring hvilken farve og form de får når de blomstrer og man bliver sjældent skuffet. På den måde får man måske også øjnene op for nogle varianter man ikke ved første øjekast ville bemærke og købe med hjem.

  Held og lykke med det :)

  • Jesper siger:

   Ved du om de Dahlia du såede nåede at danne knolde?
   Som du kunne have gemt frostfrit til året efter?
   De Dahlia jeg har sået er alle pompone typen, men hvilke farver ved jeg ikke.

   • JOC siger:

    Ja det ved jeg. Dem jeg såede fik masser af knolde, så du vil sagtens kunne tage dem op og overvintre dem. Jeg har i øvrigt god erfaring med at opbevare mine i en kasse med “træflakes” som jeg normalt bruger til min kats kattebakke. De suger nemlig alt overflødig fugt så knoldene ikke rådner. Herefter sætter jeg kassen ind i min krybekælder vinteren over og tager dem frem og forkultiverer dem i potter her i foråret.

 3. Madam Bæk siger:

  Jeg har tidligere sået dahlia, og har også købt frø i år, men fik dem ikke sået. De blev store og meget flotte. Da efteråret kom, fik min nabo knoldene, hvorefter jeg startede forfra næste forår. Skal man bruge mange, så kan det godt betale sig, at så dem selv.

  Så du skal nok få flotte planter ud af dem :-)

  • Jesper siger:

   Hej Madam Bæk
   Dejligt at høre at du har haft succes med at så Dahlia og også få dem til at danne knolde.
   Tror jeg har givet en flad 20’er for mine 48 Dahlia’er :-)

 4. Jørgen siger:

  Hej Jesper. Flot projekt du har gang i. Det ser rigtig flot ud med zinkbakkerne og lerpotterne. Spændende hvordan dahliaerne kommer til at se ud. Der er jo nok til et helt “køkkenhavebed”

 5. Ina siger:

  Hvor ser det bare tjekket ud. Min havestue ligner det rene klondike lige nu ;-)
  Jeg har heller ikke prøvet at så Dahlia. Det bliver spændende at høre, hvordan det går dem fremover.

 6. Ingrid siger:

  Dit princip med lerpotter kan jeg godt følgede er jo dyre, hvor køber du dine?
  Ingrid følge, meeeen

  Dit princip med lerpotter kan jeg godt følge, meeen de er jo dyre, hvor køber du dine?
  Ingrid

  • Jesper siger:

   Jeg har givet mellem 1 til 5 kr for mine potter… syntes ikke det er dyrt.
   Skriver lidt om min potte samling snart…nok i morgen

 7. Bente siger:

  Tak for endnu et tips til forskønnelse af min udestue. De zinkbakker er da bare flotte. Har ellers bestilt nogle hos min bror, men kommer de ikke i løbet af sommeren (han har købt et gammelt hus, han renoverer), så bestiller jeg dem da bare til næste forår! De små zinkbakker fra Fakta står i vindueskarmen i udestuen og ser fine ud med plasticpotter. Jeg orker altså ikke lerpotter der også, de sluger en del mere vand. Jeg har en del pelargonier, som selvfølgelig kun står i lerpotter. Men de ikke blivende planter er i plasticpotter – det er jo kun en overgang! Så det kan jeg leve med. Men ideen er da suveræn. Flot ser det jo også ud!! Vil høre, hvordan det går med din prydpære-pind? Min er altså sprunget ud og har fået fine blade!! Nøj, hvor overraskende – men pænt!!

  • Jesper siger:

   Hej Bente

   Jeg vender tilbage med mere ang. lerpotter…nok imorgen.

   Min Prydpære stang er ved at have foldet alle dens blade ud – den skal nok blive til noget !
   Måske endda en træ?

 8. Ruben siger:

  Hej!
  Det fungerar jättebra att så dahlior! Och de kommer att blomma redan första året. På hösten kan du gräva upp rotknölarna från de vackraste och spara till nästa år!
  Titta gärna in här:
  http://rubensrabatter.blogspot.com/2009/02/dags-att-sa-dahlior.html

  Dina sådder ser jättefina ut!!

  /Ruben

Skriv en kommentar