Tomater og Chilier

Lidt at spise skal der også være i orangeriet.
Så der er kommet 8 nye beboer, 6 Tomater og 2 Chilier som jeg har købt hos Gartneri Toftegaard.
Der er ved at være rigtig godt fyldt op i orangeriet, så jeg regner med at få en del plantet over i de blivende krukker, her i bededagsferien.

Rosen “Mme Bérard” blomstre.
I år er første år hvor den sådan rigtig er blevet “voksen” :-)

Tags: , ,

11 svar til “Tomater og Chilier”

 1. Lisbeth siger:

  Det er dejligt når der kommer rigtig gang i drivhuset. Din rose er tidligt ude står den i drivhuset?

 2. Madam Bæk siger:

  Netop i dag har jeg plantet tomater i mit drivhus. Det blev til 12 forskellige slags. Agurkerne venter jeg lidt med. Jeg mangler bare, at købe et par chillier og lidt krydderurter.

  Ha’ en dejlig aften.

  • Jesper siger:

   12 forskellige.. bare jeg var din nabo så jeg måske kunne få et par sideskud eller to, så jeg kunne stiklingeformere dem :-)
   Jeg har lige købt to skole/mini agurker, men har ikke fået dem plantet overe i noget støre.

 3. Ina siger:

  Jeg har også lige snoldet i gartneri toftegaard. Det var chilier og krydderurter.
  Skøn rose. Mine er slet ikke så langst fremme endnu.

 4. idehaven siger:

  Hej Jesper.
  Dejligt med en rose i drivhuset. Jeg har rosen Peace i det ene af mine. Den rose fik jeg af en kær veninde for mange år siden og den er flyttet med mig hertil for snart 23 år siden.
  Jeg har i år – indtil nu – begrænset mig til 5 tomatsorter, alle af den sorte slags. Og så skal der søndag plantes to agurker og to chilier. Indimellem alle planterne sætter jeg så den lille orangeduftende tagetes Luna. I forvejen står der hvidløg og bladselleri.
  Men, men , men – det kan være svært at begrænse sig. Og jeg får oftest proppet for meget ind. Det vil jeg prøve at undgå mere iår.

  God søndag til dig

  • Jesper siger:

   Ja det kan være svært at begrænse sig.
   Men heldigvis, eller skal jeg skrive uheldigvis har jeg næsten ikke noget plads i mit drivhus, da det er fyldt op med små udplantningsplanter.
   Frygter faktisk lidt at det kommer til at virke helt tomt når de mange planter kommer ud.

 5. Zep siger:

  Forrygende lækkert Jesper!! Jeg har også en rose i mit drivhus; Aloha, som lige nu står med et væld af knopper.

  Tak for velkomsten til blogland!

  Hjerteligst

 6. Tante Grøn siger:

  Kære søde Jesper:o)

  Sikke et frodigt og flot skue du har præsteret at skabe i dit lækre orangeri:o)Det må være skønt at have plads til så mange spændende spiselige ting, udover alle blomsterne. Hvor er den indendørs rose smuk. Nu får jeg også en ustyrlig lyst til at plante en rose i mit lille mikroskopiske drivhus, som er så lillelillebitte, at man næsten skal bruge lup for at få øje på det (Overdrivelse fremmer forståelsen:o) Iår har jeg planet 3 slyngroser UDENFOR drivhuset for at camouflere det lidt, da det bestemt ikke har den store prydværdi. Jeg elsker hulestemning i haven og det håber jeg at kunne skabe i drivhuset v.h.a disse slyngroser og et par kaprifolier.

  Jeg har fået plads til en lillebitte tomatplante, en ditto chilli og en krukke med basilikum. C`est tout! Derudover har jeg en figen, to forskellige druesorter og et par opstammede oliven.

  Pyha, maj har været en helt fuldkommen vanvittig travl havemåned for mit vedkommende og nu trænger jeg til at geare ned fra 5. til 1. havegear for en periode. Skroget gider heller ikke rigtig være med mere og skriger på en lille pause fra alle de akavede stillinger, tunge løft, spadestik, vandkandeslæberi etc etc etc . Håber vi ses til sommer og kan du nu nyde 9-have-sæsonen i fulde intense drag. Min Nevada buskerose er sprunget ud. Det er helt ekstraordinært tidligt iår. Glæder mig SÅ meget til at se dit rosenflor om snart. Det bliver så smukt så smukt. Så kan vi slet ikke få billeder nok, Jesper:o)Håber du vil lege rosen-papparazzi til den tid:o)

  De kærligste hilsner og tanker fra en megatravl havetosse

  • Jesper siger:

   Juuuubii..En kommentar fra Tante Grøn :-)

   Ja syntes det er lækkert med en rose inde glashuset, men der er vist delte meninger om man overhovedet kan.
   Men hos mig går det da meget godt.

   Har godt kunne fornemme at du har haft havehandskerne på 23 timer i døgnet det sidste stykke tid.
   Jeg håber meget at min far og jeg skal på udflugt i nærheden er dig og vi så kan se din dejlige have.

   Billeder af roserne kommer… så glæd dig !

   Fortsat god have-arbejdslyst !

Skriv en kommentar