Spændende chili og tomater

Var forbi Gartneri Toftegaard ved Køge for at købe nogle spændende chili og tomater til mit nye drivhus.

Kom hjem med følgende:

Chili:

Christmas Pepper

Christmas Pepper

Christmas Pepper, Cap. annuum:
Et sandt festfyrværkeri! En fantastisk flot plante med mørkt løv, lilla blomster, lyslilla frugter som modner til først orange og til sidst rødt. På gartneriet nød vi Christmas Pepper i stuen ved juletid, hvor den stod med dekorative julerøde frugter fra de lilla grønne grene. Planten er 1.20 m. høj, smagen er frugtig uden specielle karakteristika. Til både ude og inde. Styrke 4.

Trinidad Perfume

Trinidad Perfume

Trinidad Perfume, Cap. chinense
Vinder ved smagedag 2008 i styrke gruppen 2-3. En mild let klokkeformet habanerotype, først grøn siden gul frugt med en meget markant aroma. Frugten er 4 cm lang, og dufter af eksotiske frugter. Den har et pænt stort udbytte. Planten er cirka 60 cm høj, og danner et fint lille træ. Styrke 2-3.

Tomater:

Golden Sunrise

Golden Sunrise

Golden Sunrise
Flot gul tomat med frisk krydret smag, let melet, pikant aroma som appelsin og mandarin. Flere har efterspurgt den ihærdigt, så vi er glade for at kunne tilbyde den.

Black Cherry

Black Cherry

Black Cherry
Smukke harmoniske klaser af mørke cherry tomater. Farven er nærmest sort-violet.Til kokkesmagningen: Topkarakter blandt de sorte tomater! En meget sød tomat med aroma af blå vindrue.

Ildi

Ildi

Ildi
Op til 80 gule søde cherrytomater på hver klase (tomaterne sidder ligesom en moden klase af hyldebær). Tomaterne er let dråbeformede, og klasen er utrolig dekorativ! Klaserne kan plukkes og hænges op i en kølig garage, og holde sig i lang tid uden tomaterne falder af. Oplagt også til en krukke. Smagen er intens sød med aroma af nødder og citrus.

Toftegaards Sortstribede

Toftegaards Sortstribede

Toftegaards Sortstribede
En meget mørk sort rød cocktail tomat med grønne striber (afløser Zebrino)! Flotte regelmæssige klaser med et pænt udbytte. Frugten har en forholdsvis hård skal med et helt mørkt rødt indre! Velegnet til spyd eller grill. En super aroma af Hyben og honning. Friland eller drivhus.

Wild Goldy

Wild Goldy

Wild Goldy
Frugten er max. 1 cm i diameter med en fantastisk smag. Aroma som blomster, let skovbund. Ved kokkesmagningen får sorten karakteren 11! Wild Goldy har fået 2. plads i vores tomatsmagning år 2004.
Velegnet til pilestativ.

Beskrivelse og billeder fra www.gartneri-toftegaard.dk

Tags: ,

3 svar til “Spændende chili og tomater”

 1. Monica siger:

  Just Ildi har jag hemma i köksfönstret just nu. Fick några plantor av min syster för ett par veckor sedan. Ska bli spännande att se hur de tar sig när de kommer ut i solen fram i sommar!

 2. Ole Madsen siger:

  Jeg har læst, at Skov- og naturstyrelsen vil bekæmpe hyben. Hvad synes I om det? Godt nok er hyben-planter transitive. De breder voldsomt, da rodnettet breder sig hurtigt og dræber de omkringstående planter.
  Men selvom hyben er meget udbredte planter, så er kendskabet til deres gavnlige effekt på helbredet samt deres gode smag til madlavning desværre meget lille.
  Hyben er i mere end proppet med c-vitaminer. Ifølge hyben-portalen http://www.alt-om-hyben.dk svarer 1 kop hybenpulver til mængden af c-vitamin i 40 appelsiner. Det viser lidt om, hvor sunde hyben er. Der er en grund til at gigtpatienter får utroligt meget hyben i deres kosttilskud. Men hyben er desværre stadigvæk en alt for overset frugt.

 3. Linda siger:

  Var i københavn i fjor sommer, bodde på Ishøj. Da visst ejeg ikke om gartneri toftegaard, men hadde jeg visst det skulle jeg tatt en tur ned:) Men nå vet jeg, og om jeg kommer den vei igjen, så skal jeg ta en tur dit:) Ha en god helg:)

Skriv en kommentar