Såning

Jeg er i fuld gang med at så !
Har i dag sået følgende, som jeg har sået i nogle Rootrainers:

Dahlia – Pompone mixed
Ærteblomst – Lathyrus odorata. Matucana
Akeleje – Aquilegia white barlow
Sommerasters – Callistephus chinensis. Marguerite mix.
Sommerasters – Callistephus chinensis duchesse
Tagetes Jesters – Patula jesters

Tags: , , , , , ,

16 svar til “Såning”

 1. Vivik siger:

  Der er noget forunderlidt ved at så.
  Utroligt at alle disse frø, små som store, kan blive til store planter i løbet af få måneder.

  Hilsen Vivik

 2. Tante Grøn siger:

  Kære Jesper:o)

  Hvor er det skønt at du er tilbage på Blogsbjerg. Jeg har savnet din blog, mens du har været i vinterhi. Det, at der igen bliver rapporteret fra 9haven er et forårstegn på linje med vibens, stærens og lærkens tilbagekomst efter en lang og mørk vinter. Dejligt igen at kunne følge med i, hvad der sker i din dejlige 9-oase. Det er jo meget livsbekræftende med alt det, der spirer og gror hos dig. Projekt klokkeranke er rigtig hyggeligt. Det føles godt at være sammen med andre havenørder om projektet:o) Jeg er helt vild med dit victorianske drivhus, Jesper. Hvor har du været så heldig at finde det henne? So ein Ding muss Ich auch haben. Har desværre aldrig set det i nogle butikker. Det er kanske en netshop-sag?

  Sikke en masse dejligheder du har fået sået. WOW, det bliver et gudesmukt syn til sommer. Idag har jeg sået digitalis, balsamin, cosmea og stokroser. Så krydser jeg fingrer for, at frøene vil være lidt samarbejdsvillige:o)

  Hav et rigtig skønt og blomsterrigt forår og pøj pøj med alle de grønne spirer.

  De kærligste hilsner og tanker

  • Jesper siger:

   Hej Tante Grøn !!

   Hvor har jeg dog gået og ønsket at du kiggede forbi min blog.
   Jeg har lavet det ene indlæg efter det andet, i håb om du kunne se at der var liv hos mig igen. OG DET LYKKES NU :-)
   Tak for det !

   Det “victorianske minidrivhus” i plastik (med tyk streg under plastik) kan jeg ikke huske hvor jeg købte…..på nettet et sted. Prøv evt. at søge på “victorianske minidrivhus” i Google så kommer der bla. følgende frem:
   http://lundhede.datascan.dk/acatalog/Internet_butik_v_kst_627.html
   http://www.droemmeliv.dk/victoriansk-drivhus-i-plast-lille.html
   og på det link som Nette kom med.

   God fornøjelse med såeriet :-)

   Mange hilsner
   Jesper

   • Henriette siger:

    De viktorianske kan måske stadig købes i havebutikken i Birkerød præstegårdshave. Der er også mange andre spændende haveting butikken har kun åbent lørdage mellem 11 -15 da det er medlemmerne der står der og man kan kun købe kontant. priserne er som regel under andre steder. der er åbent de næste to lørdag og så igen til slut marts, hvor der er ganske gratis rosen beskærings kursus. se mere på http://www.haven.dk under præstegårdshavens havekreds. plantebytte, foredrag og marked til august

 3. Nette siger:

  Ja, Jesper det ser dejligt forårsagtigt ud. Jeg har flere frø (en hel del faktisk), som stadigt skal såes, jeg aner blot ikke, hvor jeg skal gøre af det hele. Mit køkken ligner i forvejen et drivhus.

  Kære Tante Grøn, Det sjove victorianske drivhus kan man bl.a. få hos Marie-Louise Paustian http://mphavedesign.dk/saa-og-prikle-13/.

 4. Ina siger:

  Såning er også godt for sjælen. Jeg mangler at så en del, men jeg er nød til at vente, for ellers bliver de for store før de kan komme ud.
  Jeg har også købt mit victorianske drivhus hos Marie-Louise. Det er halvt så stort som Jespers.

  Hilsen Ina

  • Jesper siger:

   Ej hvor sjovt at du også har det.
   Jeg har både den lille og den store
   Ved du om man kan købe nye “såbakker” til dem?

   • Ina siger:

    Nej, jeg har ikke set det nogen steder. Jeg bruger firkantede hyacintpotter, og mit passer til 6 stk.
    Jeg har faktisk haft et stort et ligesom dit. Det er “slidt” op. Jeg købte jeg for et par år siden gennem Haveselskabet, men de har ingen webshop mere.

   • Jesper siger:

    Øv.

    Nu husker jeg det!
    Det var også hos haveselskabet jeg købte mine og til en god pris, da der var ophørsudslag.

 5. Betina siger:

  Hej Jesper
  Sikke en skøn blog du har. Jeg er igang med at prøve at opbygge en hjemmeside for vores kolonihaveforening. I den forbindelse vil jeg lægge en link liste ind med links der kan være spændende for kolonihavefolket. Jeg har lagt et link ind til din side og vil derfor spørge dig om jeg må låne et billede fra din blog til at “krydre” linket med. Evt. billedet hvor du sidder på din terrasse med din pc.
  Med venlig hilsen
  Betina

 6. Tante Grøn siger:

  Kære Jesper og Nette:o)

  Hvor bliver man glad i låget over at møde så megen hjælpsomhed og venlighed blandt blogfolket. Tusind tusind tak for links til forhandlere af de små nuttede victorianske væksthuse. De er jo ikke engang dyre. Men det kan alligevel godt risikere, at komme til at løbe op, når man sumper rundt i alle disse fristelser og man har ryggrad som en regnorm. Uha uha, jeg skal passe alvorligt på, at der ikke også hopper nogle digitalis, og hundetand op i min indkøbskurv, når der skal handles mini drivhus. Og Garden Girl tøj er unægteligt lidt mere feminint, sexet og raffineret end min Harboørehabit :o) Host host!! Den har aldrig gjort noget godt for min korpulente statur:o(!:o)Men men men….”man kan jo ikke få alt her i verden”, som er min mands noget kedelige motto for tiden.

  Måske vi skulle prøve at tale godt med Claus, om ikke han kunne få Bilka til at producere nogle små victorianske drivhuse i et mere holdbart og kønt materiale end plastik? De ville garanteret gå som varmt brød. Men indtil videre er plastic husene jo helt fine, så sådan et par stykker er et must til vindueskarmen. De er unægteligt noget kønnere end alle mine farsbakker med plasticposer over. Endnu engang tak for jeres hjælpsomhed, kære blogvenner:o)

  De kærligste blomsterhilsner

 7. Tante Grøn siger:

  Jesper, hvis du stadig har lyst til at komme og lave en bloghistorie om vores have, er du jo naturligvis stadig mere end velkommen:o)

  Knus fra tanten

 8. Betina siger:

  Hej Jesper
  Det lyder super at jeg må låne et billede. Det giver ligesom lidt mere at der er billeder på ;o)
  Glæder mig til at kigge på din blog ind imellem :o)

Skriv en kommentar