Omprikling af Klokkeranke

Jeg syntes ikke rigtig mine små Klokkeranker har vokset på det sidste….

De står i meget lidt jord, så derfor tog jeg en hurtig beslutning om at prikle dem om.
Håber de med nyt planteskolejord vokser lidt mere…ellers må det være fordi de står for koldt?

Det er nok ikke helt efter bogen at gøre allerede, men nu må vi se hvordan det går :-)

Tags: ,

18 svar til “Omprikling af Klokkeranke”

 1. Linda siger:

  Det kan nok hende det kan hjelpe:) Av mine er det kun en som såvidt har tittet opp, virker ikke som den tør… I fjor mener jeg å huske de vokste fort… Jeg håper jeg iallefall får til noen:) Lykke til med dine:)

 2. Bente siger:

  Mine vokser heller ikke meget. Jeg har til gengæld taget den beslutning, at
  vente, til der viser sig et bladsæt mere. Så kan de lære det, kan de!!

  • Jesper siger:

   Jeg kunne selvfølgelig have ladet et par stykker blive i den lille bakke, for at se forskellen..nå det skulle jeg have tænkt på før.

   Håber at dine begynder at vokse noget mere.
   Det rigtige er vist også at vente til de blivende blade kommer.

 3. Jeg gjør det samme som deg, ikke fordi de ikke vokser, men fordi jeg ikke har ekstra lys på mine. Derfor strekker de seg litt i meste laget. De kommer garantert med litt bedre jord. Har sådd disse noen år og de blir så fine etterhvert atte:) Lykke til!!

 4. Vivik siger:

  Mine var ikke længere fremme, da jeg priklede dem om, og de har det alle sammen fint, og har fået flere blade.

  Hilsen Vivik

 5. Anne Mette siger:

  Tror da bare slet ikke jeg kommenterer de fine klokkeranker. Misundelse er en grim ting (men jeg kan bare ikke få dem til at spire i år, øv, så jeg er lidt grim)… Det bliver så fint, når de blomstrer.

  Hilsen
  Anne Mette

  PS: Og ja tak, det er fint at vente lidt med min blog i listen, jeg har stadig en smule (øh del) begynder-nerver. Men jeg skal da lige ind og kigge på den liste, kendte den ikke, havde bare set dig hos Claus Dalby.

  • Jesper siger:

   Ja det bliver super smukt når de blomster..eller hvis de blomstre.
   Har læst at nogle har problemer med at de ikke vil få blomster.
   Men håber på at der ingen problemer er med mine :-)

   Det var det mystisk at du ikke kunne få dem til at spire…?

   • Anne Mette siger:

    Du skal nok få blomst, det tror jeg på. Tror jeg selv bare ikke havde nok klokkeranke-mojo i år. Til gengæld spirer meget andet lystigt, så det går nok. Men man ærgrer sig da, gør man så :)

 6. Ina siger:

  Er lidt sent på den, så jeg jubler over, at kimbladene lige er kommet til syne ;-)

 7. Hej Jesper
  De ser fine ud dine klokkeranker. Der skal nok komme lidt fart på dem, når du har pottet om. Jeg måtte kort efter give mine et grillspyd af træ som støtte. Det virker super fint, og nu snor de sig lystigt omkring dem og skyder med en rasende fart. De er netop sat i drivhuset i dag, så nu bliver det spændende at se, om den lidt køligere nattetemperatur gør en forskel.
  Rigtig god aften til dig herfra.
  Hilsen Dorthe Christina

  • Jesper siger:

   Jeg kan fortælle at de er begyndt at vokse igen, efter de er blevet pottet om og sat lidt varmere.
   Tror jeg laver et indlæg med foto i overmorgen, da de runder 1 måned.
   Glæder mig til at mine bliver så store som dine !

 8. claus daby siger:

  Kære Jesper,

  dejligt, at du har fået gang i blokken igen, og i klokkerankerne. Held og lykke …

 9. Hertha siger:

  Hhej kære venner i gruppen. Jeg er lige blevet medlem af 9Haven.
  En dejlig side med tips fra andre der prøverd et samme som mig selv.
  Pt. har jeg 2 klokkeranke frø i vækst. Tror de overlever. Men jeg started med mange…..
  Nej hvor jeg beder til at de må vokse så de blir ligesom på billedet af frøposen…..:)))

Skriv en kommentar