Katten af tønden

…eller mere korrekt “Trunte på whiskytønde”.

Jeg har været ude at investere i en STOR whiskytønde, som er 90 cm i diameter midt på.
Den skal halveres og  bruges til mine to “Claus Dalby stativer”, som er 75 cm i diameter.
Det var slet ikke meningen at jeg skulle op på de størrelser, men det ene tog det andet.

I får også lige 3 HDRi billeder af mine Krokus og indgang.

Tags: , , , , ,

18 svar til “Katten af tønden”

 1. Lene - bag havelågen siger:

  Hej Jesper,
  Whiskytønder er skønne, men har du nogen sinde prøvet at save i sådan én? Jeg kender én der har – og det tog TIMER! Bauhaus har halve whiskytønder, der er pæne, til 349 kr. pr. stk. Det er de i hvert fald prissat til, men da vi så på bon’en kostede de kun 198 kr.!
  God arbejdslyst ;)

  • Jesper siger:

   Hej Lene

   Tak for dit råd.
   Går ud fra at din ven har brugs en fukssvans?
   Jeg har tænkt mig at bruge enten en rundsav eller en stiksav.

   Jeg har ikke set nogle halve tønder på over 75 cm i diameter og tror ikke Bauhaus har så store?
   Hvis de har så var det nok langt billigere og nemmere end min løsning.

   • Lene - Bag havelågen siger:

    Nej, jeg tror nu ikke han har brugt en fuksvans :) Du har ret – tønderne i Bauhaus er “kun” 64 cm i diameter.
    Det bliver rigtig flot.

 2. Vivik siger:

  Den er skøn din store whiskytønde :-)

  Når jeg køber de halve whiskytønder, venter jeg altid, til de er på tilbud et eller andet sted, til omkring et par hundred kroner. Det plejer de at være flere gange i løbet af sæsonen. Kunne aldrig drømme om, at købe dem til over 300 kr. stykket.

  Hilsen Vivik

  • Jesper siger:

   Ja den er rigtig skøn !
   Næsten synd at skære den midt over.

   Den der bare kunne nøjes med sådan en “lille” halv tønde, men der passer mine stativer desværre ikke i.

 3. Bente siger:

  Jeg synes måske også, at det er lidt synd at skære i den fine tønde!! Vi har to i haven, som vi bruger til at opsamle regnvand i – dem kan jeg ikke leve uden! Det er det skønneste vand man får derfra, og kvartrets katte er glade for specielt dette vand. Ved ikke helt hvorfor. Min datters hunde er også helt vilde med dette vand. Det er nok fordi det er stillestående vand. Tror måske det er bedre for deres maver??
  Nok om det…… Men flot tønde anyhow..

  • Jesper siger:

   Rigtig god ide med at samle regnvand !
   Det gør jeg også, men i en 1000 liter palletank, der er gravet ned under terrassen.
   Jeg har i forvejen en anden tønde til pynt i haven…Så tror den nye må “lade livet” :-)

   Trunte katten er også vild med at drikke vand der har stået længe og af vandpytter.
   Faktisk så vild at hun ikke drikke det friske rene vand jeg giver hende.

 4. Tante Grøn siger:

  Kære Jesper:o)

  Stort tillykke med 100 indlægs-jubilæet:o) GODT GÅET! Nyder altid dine indlæg og flotte billeder, så jeg vil ånde dig i nakken hele vejen til dit 10.000 indlægs-jubilæum:o)

  Hvor er det godt at dejlige Trunte-mis ikke skal slås af tønden:o)Jeg har også et par kæmpestativer, som jeg ikke kan finde tønder, der er store nok til at kunne rumme. Held og lykke med projekt tønde-slagtning. Går ud fra at dine klokkeranker skal pryde stativerne, når du har fået tønden onduleret?

  Mine klokkeranker har fået vokseværk. De er vokset fra at være små bitte artige babyer, til at være nogle rebelske og uvorne teenagere, der slynger sig om alt, hvad de kan få fat i. Jeg kan næsten se, hvordan de gror. Det er altså helt vildt. Så nu har jeg ladet en enkelt overnatte i drivhuset inat, og har den kunnet klare nattemperaturen, så forviser jeg alle de andre uvorne teenagelømler til drivhuset. Nu må de klare sig uden mor her. Det er ved at være trangt med pladsen i vindueskarmene. Jeg har aldrig haft så mange frø til spiring som iår.

  Pst ….pst Jesper har du set den lupin Claus viser på bloggen idag? Den er da bare for lækker. Det rene eyecandy. Har virkelig lyst til at spise den med øjnene. So ein Ding MUSS Ich auch haben:o)

  Hav en dejlig forårsdag og du må lige ae Trunte bag øret fra mig

  • Jesper siger:

   Tak tak..

   Nyder at have dig på baghjul :-)
   10.000 indlæger – det er altså ret mange…

   Ja det er mine Klokkeranker der skal på i de halve tønder.
   Hvor mange mon der skal bruges i et stort “Claus Dalby stativ”?
   Du må jeg huske at spørge Claus om i næste lektion !
   Har også nogle Lathyrus jeg ikke ved hvor skal være.

   Dejligt at høre at dine teenagere har det godt..
   Mine børn er begyndt at vokse igen.
   Så hvis der ellers er noget at vise frem, kommer der et 1 måneds indlæg i morgen.

   De Lupiner er skønne !
   Har prøvet at finde dem på nettet.
   Jeg er kommet frem til et pris på 250 kr for 3 stk inkl fragt.
   For dyrt til mig

   Jeg hiver trunte i ørerne fra Tante Grøn :-)

   God dag til dig også !

 5. Tante Grøn siger:

  Hej igen Jesper:o)

  Jeg har hørt en lille fugl synge om, at der skal bruges 3 klokkeranker til et Claus Dalby stativ. Måske du så også skal holde et lille klokkeranke-udsalg i haveforeningen? Jeg har også en mængde lathyrus, som jeg er spændt på, om jeg finder plads til. Hvor ville det være skønt, om vi alle her på Blogsbjerg ikke havde så store geografiske afstande imellem os, og vi kunne arrange en plantebyttedag. Jeg kan jo ikke selv bruge 70 lilla balsamin, eller 90 Malva sylvestris Zebrina eller 100 lyserøde guldvalmuer. Tænk, om en anden så lige havde planteoverskud, af en eller spændende og smuk plante som jeg liiiige kunne bruge, og man så kunne bytte. My favorite wishful thinking.

  Hov hov du……ikke hive Trunte i ørene:o) Så bliver jeg mis-fornøjet med dig:o) :o) :o)

  Regnvejrshilsner fra en gammel tante, med ondt i ryggen af en for ivrig start på den nye havesæson

  • Jesper siger:

   Tak for oplysningen om at der skal bruges 3 stk til et stativ.
   Ja måske kommer Klokkerankerne med på det store plantesalg.
   Det er på mange måder synd at afstandene er lidt for lange.

   Her i Åbyhøj har vejret hellere ikke været nogen at skrive om…
   Håber på mere af alt den dejlige sol.

   Pas på ryggen du.

   Forøvrigt tak fordi du lige mindede Claus på at jeg søger stillingen som greenkeeper :-)

 6. Nette siger:

  Hende Truntemissen er en særdeles dekorativ missekat, som ser rigtig sød ud. Og det er store ord fra en hundedame :-))

  Ja, det med 3 ranker til et Dalby-stativ er rigtigt. Jeg har kludder i det med antal ranker, for en del af mine frø nægtede at spire. Ville gerne have haft 2 KÆMPEkrukker med samme farve ranker, men det kan ikke lade sig gøre. For jeg har kun 3 hvide og 4 blå. Pokkers. De blå er temmelig meget foran de hvide, selvom de er sået samtidigt. Tante Grøns idé med at sætte en enkelt stafet ud for at se, hvordan det går er rigtig god. Den vil jeg kopiere. Selvom jeg ikke har drivhus men kun et tehus. Jeg har for nogle få uger siden købt et tudegrimt termometer, som måler temperaturen både inde og ude OG gemmer højeste og laveste temperatur for de steder. Genialt. Jeg gav kun 100,- for det. Når alt det hersens så-halløj er overstået bliver det gemt væk til næste år.

  Jeg har ingen Dalby-stativer og kender desværre ikke lige en smed. Selvom jeg gjorde, ville jeg ikke ane, hvordan jeg skulle få så store stativer transporteret hjem. Det hele ville koste spidsen af en jetjager. Derfor har jeg tænkt mig at eksperimentere med jernstænger. Købte for et par uger siden nogle 6mm rustne. Kan se på Lenes blog http://baghavelaagen.blogspot.com/2011/04/mere-jern-i-haven.html, at det sagtens kan lade sig gøre. For også jeg har 99999999999 lathyrus.

  • Jesper siger:

   Hej Nette !

   Tak for din kommentar.
   Jeg vil gerne prøve at hjælpe med Klokkeranker og måske plantestativ…
   Må jeg spørge hvor i landet du bor?

   Jeg fortæller Trunte at hun er dekorativ :-)

 7. Nette siger:

  Ja, da. Jeg bor lidt langt væk fra dig. Lidt nord for hovedstaden. Men tak for et godt tilbud om tiltrængt hjælp :-))

 8. Nette siger:

  Aaaaaaaaaaaj hvor pænt af dig. Jeg vil sørme sige tak for tilbudet, hvis ikke jeg kan overtale en tættere på mig! Vi må keep in touch :-)

 9. Gerda siger:

  Skal man borre huller i en halv whisky tønde inde man planter.

  Gerda

  • Jesper siger:

   Hej Gerda

   Jo man skal huske at lave huller.
   Jeg boede en del huller og lagde også lecakugler i bunden som dræn.

   Jeg har huller i alle krukker og potter der står ude.

Skriv en kommentar