Kønt er det ikke…

I næste uge vil jeg vise hvor langt Vintergækker, Krokus, Påskeliljer og alt det andet er nået her i Åbyhøj

Tags: , , ,

30 svar til “Kønt er det ikke…”

 1. Jette Friis siger:

  Måske en smule trøstesløs når man kigger derud lige nu, men heldigvis ved vi jo at det kun handler om ganske kort tid, før der igen begynder at ske noget.

  Sød kat iøvrigt ;o)

  kh fra fru friis

 2. Berit siger:

  “Du er ikke alene…” som der synges i den gamle sang af Sebastian – der er heller ikke kønt i haven her hos mig – men jeg synes jeg får hentet lidt optimisme her på alle haveblogs – nogen er jo gået i gang med at så staudefrø!
  Så jeg må ned i gårdhaven og rydde lidt op her i weekenden.
  Glæder mig til at høre om noget spirer hos dig i bedene eller krukkerne. Her er der desværre ikke gang i noget.
  Have-hilsen fra Berit

 3. Tante Grøn siger:

  Kære Jesper:o)

  Dejligt med et livstegn fra dig:o) Det føles jo nærmest som et forårstegn, at du er tilbage med et nyt indlæg, efter dit “vinterhi”:o)

  Jow jow Jesper, katten er køn, de patinerede krukker er kønne, jernpokalerne er kønne (har dem selv) og helleborus-løvet er kønt:o) Men jeg vil da gerne give dig ret i, at vore haver ikke tager sig ud fra den bedste side lige nu. Så langtfra:o) Da sneen og isen smeltede, åbenbarede der sig et noget beskidt og utiltalende syn, men nu arbejder jeg ihærdigt på lidt haveforskønnelse. Har fået klippet alle de visne stauder ned, så vintergækker, erantis, våriris (og alle de senere løgvækster) kan komme til deres ret, om forhåbentlig ikke så længe. Det føles så skønt at få det gjort. Det er med at udnytte det gode vejr, hvis Kong Vinter skulle finde på, at vende tilbage. Men for min skyld, må han meget meget gerne blive væk. Har ligesom fået nok af ham.

  Nu hvor haven er “nøgen”, er det også et godt tidspunkt at tage stilling til hvilke buksbom, der skal omformes, hvad der skal beskæres etc etc, så det bliver næste projekt. Har bl.a en rosenpavillion, der skal gåes hårdt til med beskæresaksen og long-arm-klipperen. Så det bliver næste, knapt så anstrengende, haveprojekt, om vejrguderne vil.

  Jesper, jeg glæder mig til at følge dine mange løgvækster her på bloggen i den kommende tid:o)

  Mange havetossede hilsner fra det høje nord

  • Jesper siger:

   Ja det er ikke så velovervejet at sætte Trunte katten lige under den overskrift…..

   Rigtig god arbejdslyst i haven…Jeg er lige en smut i Oslo hvor der ikke er spor forår.

 4. ***Mutter*** siger:

  Ha ha. Næh det har du ret i. Jeg synes dog, at det er kønnere hos dig end hhos mig, hvor man kan blive helt depressiv af de glemte krukker og andet udstyr. Men fat mod om 3-4 mdr. ser det helt anderledes ud.

 5. Linda siger:

  Å akkurat nå smerter det å høre om slike vårtegn… det er leeenge til de kommer her hos meg, sukk og atter sukk:) Enn så er det vinter…
  Men jeg liker å pine meg selv, så jeg gleder meg til å lese om flere vårtegn:) Klem og god helg

 6. Madam Bæk siger:

  Næ Jesper det har du helt ret i, men det skal jo være skidt for at blive godt.

  Og missen, den er da smuk.

  Ha’ en dejlig lørdag.

 7. claus dalby siger:

  Kære Jesper,

  Tak fordi, du mindede mig om ‘mærkedagen’ i går. Det er dejligt, at du igen er ved at komme ud af busken. Håber, at du har det godt og glæder dig til foråret. Hvem gør ikke det?

  Mht billederne. Det skal være skidt, før det bliver godt. Sød kat.

  • Jesper siger:

   Ja, jeg må jo holde lidt øje med de vigtige dage :-)

   Jeg regner med at komme lidt op i gear…hvis foråret ellers vil.

   Og Jeg glæder mig meget til at der igen kommer rigtigt gang i den…det er en fantastisk tid.

 8. Nette siger:

  Hej Jesper

  Jeg var helt lettet over at læse og se, at det ikke kun er hos mig, at “tingene” ser lidt triste ud. Svært at forestille sig, hvordan det kommer til at se ud, når foråret melder sin ankomst.

  Din missekat ligner en rigtig krammemis :-)

  • Jesper siger:

   Ja det er lidt svært at forstille sig, men så er det dejligt at kunne se ens “havedagbog” her på nettet og se hvordan det ser ud når det er forår. Kan kun anbefales at lave ens egen blog…

   Hun får ofte en krammer :-)

 9. Rikke siger:

  Missen er ellers sød, men ja, haven er lidt trist og grå. Men du er langt fra alene…
  Synes dog der er noget ganske særligt over denne tid hvor haven begynder at vågne. :)
  Her på den jydske højderyg lider vi “lidt” af en meget våd have, hvor smeltevandet virkelig ikke pynter. En halv-oversvømmet legeplads til dagplejebørnene, under vores kæmpe trampolin er hullet fyldt op, bålstedet står under vand og og og…
  Glæder mig til mere forår, sommer og varme.

 10. Jens, nr 37 siger:

  Var lige ude at kigge i haven – der er godt nok stadig meget ro over planterne :-) Havde håbet på at et par løg begyndte at kigge frem, men jorden var alligevel bundfrossen stadigvæk.

  Til gengæld barsler jeg med en drivhusdør snart :-)

 11. Mette siger:

  For at citere Piet Oudolf: ‘Brown is also a colour’.
  Jeg synes absolut det ER nogle kønne billeder, selv om jeg er enig i at vi trænger til noget forårsstemning og grokraft nu. Godt at der er havebøger og frøkataloger at dykke ned i, mens vi venter :-)

 12. Gry Ahlmark siger:

  Kære Jesper

  Er faldet fuldstændig for dit fantastiske orangeri. Er selv på udkig med lys og lygte efter et lignende. Hvor har du købt det?

  Og tak for nogle smukke og inspirerende billeder

  Mvh Gry

 13. claus dalby siger:

  Kære Jesper,

  Kan du så komme ud af fjerene!

 14. Stig siger:

  Hej Jesper
  Jeg ved ikke om du har lagt mærke til det, men nogle flittige mennesker her i haveblog universet har sat en Award-stafet igang, hvor man skal give 3 Awards til 3 bloggere, man godt kan lide at læse og følge med i. Jeg fik min fra http://loneshaveliv.blogspot.com/ og var naturligvis meget beæret i disse Oscar-tider ;-)
  Nu giver jeg den så videre til dig – og det er fordi at du har en blog, som er en rutine for mig at se igennem når der er nye indlæg og som jeg syntes er en af de bedste her i den store blogosfære! Derudover, er det et enormt og vigtigt stykke arbejde du har gjort med at samle alle danske blogs – sindsygt energisk! Hatten af for det!

  PS: Reglen er vist – 3 awards, link til afsender etc. (ikke meget der har laver reglerne) og det er jo selvfølgelig kun hvis du vælger at “lege med”.

  Men hermed har jeg givet stafetten videre til en blog jeg holder af!

  Mvh Stig

  • Jesper siger:

   Hej Stig
   Mange tak, det er sødt af dig at tænke på 9haven.dk.
   Jeg vælger ikke at give den vidre, da jeg ikke lige har styr på hvem der ikke har fået denne Award. Det er jo lidt ligesom kædebreve…til sidst har alle modtaget et.
   Men igen tak :-)

   Mvh
   Jesper

 15. Lotte siger:

  Hej Jesper!
  Jeg har givet dig en award. Se hvad det går ud på på min blog: http://achillea-achillea.blogspot.com/2011/03/award-spred-det-glade-budskab-om-sknne.html

  Forårshilsener
  Lotte

  • Jesper siger:

   Hej Lotte
   Mange tak, det er sødt af dig at tænke på 9haven.dk.
   Jeg vælger ikke at give den vidre, da jeg ikke lige har styr på hvem der ikke har fået denne Award. Det er jo lidt ligesom kædebreve…til sidst har alle modtaget et.
   Men igen tak :-)

   Mvh
   Jesper

 16. Hej Jesper.
  Jeg har givet dig en award. Du kan se mere på min blog. Håber, at du har lyst til at give en award videre til nogle af de blogs, som du er glad for. Venlig hilsen Dorthe Christina

  • Jesper siger:

   Hej Dorthe Christina
   Nu har jeg modtaget 4 Awards…og jeg er så ham den kedelige der ikke sender disse kædebreveagtige awards vidre.
   Men det er rigtigt sødt af dig at tænke på min blog. Så mange tak.

 17. vildmedhave siger:

  Hej Jesper. Jeg har også modtaget en award to gange (den samme). Jeg har det ligesom dig. Har ikke lyst til at give den videre, men man vil jo så nødig skuffe de søde mennesker som påskønner ens blog.

 18. Stig siger:

  Hej Jesper
  Helt enig, hvis havde vidst hvilke spam-agtig dimensioner det ville antage havde jeg heller ikke deltaget :-)

Skriv en kommentar