Flere forårsløg

Sidste år havde jeg rigtig mange forårsløg i forhaven….men til næste år bliver der endnu flere !

Her er hvad jeg har lagt i jorden:

500 stk. Krokus “Cream Beauty”
100 stk. Tulipan “Shirley”
100 stk. Tulipan “Queen of Night”
32 stk. Hyacint “City of Haarlem”
40 stk. Allium “Christophii” (Albopilosum)

Krokus er lagt i rabatten ude på den fælles havegang.
De er drysset lidt tilfældigt, så er spændt på hvordan det kommer til at se ud.

Der var i forvejen 200 Tulipaner langs en ene side af rosenburene , nu har jeg så lagt 200 af de samme løg på den modsatte side.
Det kommer til at se rigtigt godt ud !
Men jeg må nok nægte barnevogne, trillebøre og lidt for store folk adgang til haven, da det bliver helt umuligt at komme forbi alle Tulipanerne :-)

Hyacinterne er ikke lagt i forhaven, men derimod langs det nye rosenbed i baghaven.
På rederække – ikke meget tilfældighed over det.

Allium, eller prydløgne er lagt i bedet mellem drivhuset og havegangen, der hvor alle Tulipanerne og Påskeliljerne er om foråret og som senere bliver til Hosta-bedet.

Alle løgne er købt hos Bulbi i Holland og leveret i kolonihaven.
Jeg har prøvet at regne lidt på hvor meget eller lidt der er at spare ved at købe det hos Bulbi fremfor hos en dansk netbutik og  jeg er kommet frem til at jeg ca. har sparet det halve, når fragten er inkluderet.

Tags: , , , , , ,

8 svar til “Flere forårsløg”

 1. Eva siger:

  Det bliver garanteret et fantastisk syn med alle de løg.

 2. Tante Grøn siger:

  Kære Jesper:o)

  Allerførst: Hvor var det en sød kommentar, du havde lagt på Claus` blog. Det er da rørende, at du står op midt om natten for at værne om dine elskede planter og for at beskytte dem mod Kong Frost, den fæle fyr:o) Det glæder mig at høre, at du og planterne foreløbig vandt kampen mod Kong Frost:o) Det er alt alt for tidligt, han kommer iår.

  Dernæst, hvor er det nogle smukke løg, du har valgt til haven. Jeg har dem selv og jeg lover dig, at du ikke bliver skuffet. Sikke et SYN det bliver til foråret. Jeg glæder mig allerede til at se billeder af disse vidunderlige løgvækster her på blogggen. Jeg er snart færdig med at lægge løg. Ville dog gerne have fat i lidt flere “Queen of Night”, men de er svær at opdrive, da den er ved at være udsolgt de fleste steder. Det er en af mine yndlingstulipaner.

  Jeg har lige et lille spørgsmål til dig, Jesper: Hvor brede er dine rosenbuer? Jeg har selv lige fået to nye rosenbuer idag og de er 1 m i bredden. Er bange for, at de måske er lidt for smalle. Har “syndet” igen og været inde på Rosenposten og bestille lyserøde og lilla roser til buerne.
  Skønt at høre om, hvad du går og pusler med i haven for tiden:o)Happy gardening:o)

  Kærlige hilsner og tanker,
  TANTE GRØN

 3. Claus Dalby siger:

  Kære Jesper, det bliver flot til foråret med alle de løg. ‘Queen of Night’ er et must, og heldigvis er den flink til at komme igen. Tak for tips omkring webcam. Det summer jeg lidt over.
  Hej fra Claus

 4. Tante Grøn siger:

  Kære Jesper!

  Tusind tusind tak for net-salg linkene. Det var sødt af dig:o) Du er en rigtig hjælpsom guttermand, er du:o) Også en kæmpestor tak for info om dine rosenbuers bredde og højde samt navnet på dem. Dejligt at vi havenørder kan hjælpe hinanden. Jeg er MEGA glad for haveblog-universet. Det er så skønt, at have nogle at dele sin store passion med. Det har jeg på mange måder savnet tidligere.
  De bedste hilsner og tanker,

  TANTE GRØN

 5. Tante Grøn siger:

  Upz Jesper……så røg der lige lidt impulsindkøb i indkøbsvognen hos Blomsterliv, bla. efterårsblomstrene krokus, som alle andre steder koster en halv bondegård. Men her var de relativt billige. Sådan nogle har jeg længe haft på ønskelisten:o)

  Mange løgfikserede hilsner fra TANTE GRØN….lykkelig indehaver af flere “Queen of Night:o)

Skriv en kommentar