De første Dahlia

Nu har de første Dahlia været i blomst i en uges tid eller to.
Det gælder både dem jeg har sået, dem jeg købte som knold i år og de jeg havde overvintret.
De første buketter er også blevet plukket og mange flere venter :-)

Tags: , ,

7 svar til “De første Dahlia”

 1. Stein siger:

  Så flotte Dahlia! Mine er bare i knopp ennå. Ikke så rart kanskje, for i år bestemte jeg meg for å plante alle knollene inn i skogen så jeg får litt blomstring der på ettersommeren. Den kremgule på bilde nr 9, samt de gule i bilde 12 var jo veldig vakre!
  Ha en fortsatt riktig fin sommer :-D
  Stein

 2. Vivik siger:

  Hvor er dine dahlia skønne -)
  Bliver vist nødt til at plante nogen til næste år, selvom der er meget arbejde med plantning og opgravning hvert år.

  • Jesper siger:

   Jeg har stor succes med at så nogle af mine i år.
   Fik nogle af 30 planter for i alt 26 kr til en pose frø.
   Til den pris kan man jo smide dem ud når frosten kommer.
   ….men tror nu jeg prøver at overvintre mine..

 3. TANTE GRØN siger:

  Kære Jesper:o)

  Denne sene aftentime har jeg tilbragt i Åbýhøj:o) Det er længe siden, jeg har været i kommentatorboksen….. døgnet har simpelthen for få timer i øjeblikket. MEN JEG HOLDER ØJE MED, HVAD DU GÅR OG LAVER:o)Og Jesper, jeg må sige, at jeg bøjer mig i støvet, for ALT det smukke, du går og laver. Jeg har virkelig rånydt alle dine dejlige billeder og de skønne videoklip:o) Sikke en frodig og stemningsfuld lille oase, du har skabt. Eller lille og lille, det er da vist en temmelig stor 9have, du har. Jeg elsker den hulestemning, du har over det hele. Rosenportalerne er helt mageløst smukke. Man kan tydeligt, se og fornemme, hvilken stor stor kærlighed du har til blomsterne og til dit frodige og grønne Paradis. Alt er gjort med sådan en omhu, omtanke og kærlighed.

  Der er mange ting, jeg gerne ville kommentere på, men jeg har klippet så meget i haven, at min skulder har lidt overlast, så jeg skriver kun med venstre hånd, hvilket er noget besværligt. Men den lyserøde lilje og de fantastiske dahlia SKAL også ha` en kommentar med på vejen. Tænk, at kunne plukke dahliabuketter i så stor stil, som du kan. Det må være skøøøøøøøøøøønt. Den ene er jo skønnere end den anden og det ser ikke ud som om, at slibrige sneglebæster har forgrebet sig på dem. Jeg drømmer om engang at kunne plukke en hel buket dahlia i haven. Claus sagde engang, at dahlia er efterårets tulipaner og hvor er det rigtigt.

  Det var en stor fornøjelse at se levende billeder. Det må du meget gerne gøre til en vane, Jesper:o)

  Var forøvrigt inviteret til kolonihavefest i en kolonihave i Thisted for ikke så lang tid siden. Vi gik en tur og så på alle de dejlige huse og haver og det slog mig, hvilken kærlighed og fantasifuldhed disse kolonihaver/huse er skabt med. I love it. Det er langt langt mere personligt, sjælfuldt, stemningsfuldt og ikke mindst fantasifuldt end haver og huse i et parcelhusmiljø. Elsker den store passion, forskelligartethed og udlevelse af drømme, der ligger bag. Nyd dit dejlige sted og nu går vi snart ind i en ny måned og SÅ kommer solen igen. Det tror jeg på.

  De kærligste hilsner og tanker fra av min arm

  • Jesper siger:

   Dejligt at blive holdt lidt øje med, så skal jeg nok opføre mig pænt i haven :-)

   Jeg bliver helt urolig for at du skal slide dig helt op?
   Husk nu at nyde haven mens du arbejder!

   Dahlia kan man ikke få nok af og at så dem fra frø, er jo en stor succes her hos mig.
   Efterårs Tulipaner..Det var et godt citat fra den gode Claus.

   Der er rigtig mange skønne haveforeninger, desværre er vores lidt kedelig :-)
   Hvis du er til meget små kreative kolonihavehuse og haver er Haveforeningen Vennelyst i København et besøg værd…

   Nu er det et par dage siden du har skrevet din kommentar, så jeg håber at armen er blevet god igen?

   Ps: Tror snart jeg laver en video fra drivhuset…

 4. TANTE GRØN siger:

  PS : Har været på Planteskolebesøg idag. Uha uha uha uha……der var fristelser ALLE vegne. Købte bl.a Purpur solhat pallida, kattehale, brudeslør, amerikansk mjødurt, astilbe, stokrose, phlox og lavatera i sarte lyserøde nuancer. NU må jeg altså se at vinde den million i Lotto, så jeg kan få råd til at ansætte en gartner på halv tid. Eller også må jeg se om jeg alene ved tankens kraft, kan udvikle to ekstra arme….:o) So many plants….so little time:o)SUUUUUUUUUUK:o)

  Godnatogsovnurigtiggodt

Skriv en kommentar