Beskåret og gødet roser

Har i dag været i kolonihaven og klippet ned, ryddet op og givet roserne gødning.

Tags: , , , , , ,

16 svar til “Beskåret og gødet roser”

 1. Line siger:

  Gødning? Pis! Jeg synes nok der var noget jeg havde glemt! Uargh! :D

 2. Jesper siger:

  He he
  Ja, ifølge Knud fra Rosenposten.dk skal man gøde sidst i marts.
  Det er vist noget med at maj plejer at være tør, så derfor skal de allerede gødes nu.
  Jeg bruger “blåkorn” til at gøde roserne med.

 3. Linda siger:

  Jeg tenkte å gjødsle her og, men ingen av mine roser gir tegn til å komme ut av vinterdvalen enda, så drøyer et par uker til. Det er i grunn vanlig at jeg ligger et par uker etter dere i danmark:) Så din melding ang kommentar, og det ser ut til at det er et problem me då legge igjen kommentarer på “sider” i blogger. Så jeg må se hva jeg skal gjøre… eller man kan også leggeigjen kommentar i et innlegg og henvise til siden man ønsket å kommentere:) I dag tok jeg av bobleplasten på drivhuset, Jippiii:) Det har til og med vært båter på sjøen her i dag:)Men de er nok av den ivrigste sorten vil jeg tro:) Fortsatt god påske:)

 4. Line siger:

  Jamen jeg bøjer min for rosenposte.dk! Jeg spurtede ud og har helt chek på det nu ;)

 5. Jesper siger:

  Hej Linda og Line
  I Norge er sneen vel knapt væk?
  På mine roser var der en masse nye skud, så der er i den grad liv i roserne.

  Næste gang roserne skal have gødning er ifølge Knud Pedersen fra Rosenposten.dk når roserne står med store knopper… Der går jo nok lidt tid…

 6. Lisbeth siger:

  Se det var perfekt at gøde roserne igår, idag regner det! Jeg venter lidt med beskæringen, har derimod klippet lavendlerne ned:-)
  Hvor er dine tulipaner i potterne flotte.

 7. Jesper siger:

  Ja helt perfekt.
  De Blåkorn som jeg gødet med igår, er nu næsten opløst.
  De tålmodige venter til dronningens fødselsdag med at beskære.

 8. Jette Friis siger:

  Kommer lige ind fra haven, hvor jeg har kigget til mine roser og spekuleret på om det var for tidligt at beskære… :o) Tror jeg venter nogle dage endnu, men gødningen er på plads!! Nogle er roserne er plantet i efteråret, så det bliver spændende at se i år, hvad det egentligt var jeg købte!

 9. Jesper siger:

  Jeg har snakket med vejrguderne om der er mere frost på vej og jeg fik et nej :-)

  Synes det er spild af rosenens kræfter at den sætter alle de nye skud og så kommer jeg bare og klipper dem ned om et par uger :-)

  Hvis der kommer lidt mere end lidt frost dækker jeg roserne over med en presenning.

 10. Line siger:

  Den løsning er jeg helt med på, Jesper; jeg har slet ikke tålmodighed til at vente med saksen :)

 11. Tonerose siger:

  Nydelige bilder! Her hos meg ligger det fremdeles en del snø – men i går oppdaget jeg de første krokus- og tulipanspirer! Jippi!!

  Men må nok vente litt før jeg går i gang med rosene.. Men men, er nok ikke lenge før all snøen er borte! Flott blogg du har, her må jeg innom igjen. :o)

  Ønsker deg en herlig tirsdag!

 12. Linda siger:

  Hos meg er snøen endelig forsvunnet, våren er kommet, selv om det er litt guffent i været enda. Rosen i sørveggen kan nok gjødsles, men de andre må nok vente litt… Prosjektene trenger seg på, og det er så godt å komme i gang:) Men du har nok rett, det ligger snø mange steder i Norge enda, så jeg er da heldig tross alt:)I dag skal vi låne jordfreser og frese opp til en ny grønnsakshage:) Den så så fin ut, grønnsakshagen din, så da ble jeg enda mer inpirert, takk:):)

 13. Jesper siger:

  Line:
  Nej det kribler i fingerene for at komme i gang

  Tonerose:
  Ja i er nok lidt bagefter i Norge.. Men dejligt at det også begynder at lugte af forår hos dig.
  Men helt bagefter kan i da ikke være, når du nu skriver ‘tirsdag’ på en mandag :-)
  Tak for rosen af min blog – Det varmer.

  Linda:
  Ja min køkkenhave plejer at se godt ud, men ved ikke helt om jeg vil have den i år… Måske jeg hellere vil så blomster?

 14. vivian siger:

  Er altså helt vild med din havegang, med buerne og lavendler. Grubler lidt over hvor jeg kan passe en sådan ind i min have :-)

 15. henriette siger:

  Hej Jesper. Tusind tak for dit besøg hos mig, det glæder mig vildt meget at du gider følge med og så har du ovenikøbet også linket til siden. Jeg håber at du en dag også vil melde dig til som fast læser ;)), jeg selv vil ihvertfald kigge forbi her når du skriver. Jeg er selv vokset op i mine forældres kolonihave, men der har jo været en årrække hvor det absolut ikke var for de tjekkede at have sådan, heldigvis er det slut nu og jeg håber en dag at få enten sådan en eller måske på anden måde få en rigtig have.

  Sov godt og ha en rigtig god tirsdag
  Vh Henriette

  PS jeg har fluks sat et link på til dig henne på altanen :)

 16. Jesper siger:

  Vivian – Er også ret glad for min indgang. Glæder mig til at roserne rigtig er vokset til, så det nærmest bliver en tunnel af roser. Udover lavendler har jeg lagt en masse tulipan løg i farverne sort og hvid. Det er jeg ret spændt på

  Henriette – Så har jeg meldt mig som fast læser :-) Tak for link !

Skriv en kommentar